Byggaranti fonden

Byggaranti fonden er en selvfølgelighed her hos Kim Gulvmand, dette sikrer altid dit projekt uden undtagelse.

 

Gulvlakering - lakering af gulve

Når du skal have lavet gulvlakering er der flere ting du skal tage i betragtning.

Hvilken træsort er dit gulv lavet af og hvilke mulighed giver det?

Hvad skal det kunne holde til og hvor meget forarbejde kræver det?

Der er mange faktorer der spiller ind på det endelige resultat og det er vigtigt være ordentlig forberedt inden man begynder på en gulvlakering.

Det er selvfølgelig her du kan drage stor nytte af vores erfaring og ekspertise, og vi står klar med råd og vejledning til hvilken gulvlakering der passer bedst til dine ønsker.

Vi har selvfølgelig også de rette maskiner til at gøre forberedelsen af gulvet før en gulvlakering hurtig og effektiv, hvilket spare dig for både tid og penge, når du ikke selv skal ud at leje dem.

I dag benyttes der primært vandbaseret lak, der er mindst lige så effektiv som de gamle lak-typer, der var sundhedsfarlige selv i lang tid efter lakbehandlingen.

Normalt vil et gulv skulle have omkring 3 behandlinger med gulvlakering, for at sikre længst mulig holdbarhed.

Til gulvlakering kan man bruge flere forskellige slags lak og man kan også vælge om man selv skal gøre det eller man skal finde en fagmand. Skal man selv gøre det, er det et stort arbejde, da gulvet skal slibes først hvis det har været behandlet. Når det er klar til gulvlakering handler det om at finde den rette lak, der passer til ens gulvtype. Så handler det om at smøre et tyndt lag på med en flad pensel og lade det tørre. Det skal helst have flere gange så det dækker. Vælger man at lade en fagmand stå for sin gulvlakering, sørger han for at finde den rette lak til dine gulve i samarbejde med dig. Man vil nok for et bedre resultat med et gulvfirma, da de har de rette maskiner til både gulvafslibning og gulvlakering. De sliber først gulvet et par gange med sandpapir af forskellige grovheder. Derefter har de maskine der kan polere lakken helt ned i gulvet. Det gør de som regel 3 gange for at det holder i mange år.

Lakerede gulve er nemmere at holde end de andre former for behandlede gulve, da lakken er vandafvisende og giver en jævnere, mere slidstærk overflade der gør rengøringen mindre krævende.

Til gengæld har en rids i et lakbehandlet gulv ikke mulighed for at ”rejse” sig igen, som det er tilfældet ved de andre gulvbehandlinger.

I dag benytter man primært vandbaseret lak, der er mindst lige så effektive som de gamle syre, eller sprit baserede lak-typer der er sundhedsfarlige selv i lang tid efter behandling.

Lakbehandlede gulve kan både være med mat eller glansfuld overflade.

Det er meget vanskeligt at pletreparere et lakeret gulv, da der vil opstå farveforskel.

Vedligeholdelse:
Lakerede trægulve støvsuges jævnligt.
Når gulvet trænger til at blive vasket, anvendes et neutralt rengøringsmiddel fx mild sulfo - pH-værdien bør være ca. 7.
Anvend så lidt vand som muligt på gulvet.

 

Snak gulvlakeinr - lakering af gulve med Kim Gulvmand - udfyld vores kontaktformular og få et uforpligtende tilbud på gulvlakering